Selvitä nämä 5 asiaa ennen kuin lainaat

Mistä luotettava laina?

Äkilinen rahantarve. Tarvitset pienen lainan. Et ehdi vertailla erilaisia lainamuotoja tai luotonantajia.

Kuulostaako tutulta?

Et välttämättä jaksa tutustua luotonantajiin tarkemmin kun äkillinen rahantarve iskee. Onhan se ihan ymmärrettävää. Haluat vain saada rahat tilille mahdollisimman pian.

Älä tee sitä virhettä!

Älä valitse luotonantajaa ilman että tutustut yrityksen taustoihin ja lainaehtoihin. Kaikki luotonantajat eivät toimi samalla tavalla, luotettava laina netistä on parempi vaihtoehto pitkässä juoksussa. Kaikki eivät toimi yhtä eettisesti. Se voi maksaa sinulle jos et käytä muutamaa minuuttia luotonantajan tarkastukseen ennen lainan hakemista.

Näin luotettava lainapalvelu löytyy

1. Toimiiko luotonantaja Finanssivalvonnan tai Suomen aluehallintoviraston valvonnan alaisena? Kaikkien Suomessa luottoa myöntävien yritysten tulee toimia viranomaisten valvonnan alaisena. Tarkista löytyykö luotonantajan kotisivuilta tietoa asiasta tai katso löytyykö yrityksestä tietoa Finanssivalvonnan sivuilta.

2. Missä yrityksen kotipaikka on? Onko kyse oikeasti suomalaisesta yrityksestä jolla on toimisto ja henkilökuntaa Suomessa vai onko kyse ulkomaalaisen yrityksen sivuliikkeestä jonka toimisto sijaitsee ulkomailla? Tämä voi vakuittaa huomattavasti palveluun jota saat. Kotimaiselta luotonantajalta voi olettaa saavansa parempaa palvelua ja apua ongelmatilanteisiin.

Läheskään kaikki ”kotimaiset” luotonantajat eivät toimi Suomestta käsin.

3. Onko yritys oikeasti luotonantaja vai onko se välittäjä? Tarkista onko yritys oikeasti luottoa myöntävä yritys vai välittäjä joka välittää lainahakemuksia pankeille ja muille luottoa myöntäville rahoituslaitoksille. Tämän tiedon avulla tiedät tuletko sinä asioimaan suoraan luotonantajan kanssa vai asioitko välikäden kanssa.

4. Tarkista hakemasi lainatuote ja sen ehdot. Kuinka paljon rahaa tulet saamaan tilillesi? Koska saat rahat? Miten paljon sinun täytyy maksaa takaisin? Koska on ensimmäisen maksun eräpäivä? Sinun on pakko tietää nämä ennen kuin lainaat. Jos on kyse luotettavasta luotonantajasta, niin he kyllä kertovat tiedot sinulle selvästi.

5. Mitä tapahtuu jos tarvitset apua? Selvitä miten sinulle käy jos joudut esim. maksuongelmiin tai tarvitset apua laina-asioissa. Monet luotonantajat tarjoavat mm. eräpäivän siirtoa jos et pysty maksamaan takaisin heti. Selvitä tarjoaako yritys tätä mahdollistuutta ja jos tarjoaa, niin mitä se maksaa?

Ymmärrän että haluat saada rahat tilille nopeasti, mutta pidä pää kylmänä ja valitse luotonantajasi huolella. Ethän halua kaduta päätöstäsi lainan ottamisesta?

Löydä luotettava laina näiltä toimijoilta

Rahoitu logo
60000 €
Laina (max)
4 - 20 %
Korko (arvio)
15 v
Laina-aika (max)
VertaaEnsin.fi logo
60000 €
Laina (max)
4 - 20 %
Korko (arvio)
15 v
Laina-aika (max)
OmaLaina logo
60000 €
Laina (max)
4 - 20 %
Korko (arvio)
15 v
Laina-aika (max)