N26 vs Revolut – Kumpi on parempi vaihtoehto? 

N26 vs Revolut

Olen itse käyttänyt molempia vaihtoehtoja usean vuoden ajan. Kumman minä suosittelen valitsemaan? N26 vs Revolut -> mennään itse asiaan.

Aikaisemmin N26 oli ehkä parempi vaihtoehto, sillä se tarjoaa talletussuojan 100,000 euroon asti ja toimi näin ollen oikeana pankkina. Revolut sitä vastoin ei ollut pankki vaan finanssi-instituutio eikä näin ollen tarjonnut mitään suojaa.

Nyt tilanne on kuitenkin toinen!

Revolut on myös saanut pankkilisenssin ja on näin ollen virallinen pankki ja tarjoaa tuon saman 100,000 euron suuruisen suojan.

Missä pankki sijaitsee?

Revolut toimii Liettuassa ja N26 Saksassa. Molemmat tarjoavat halpoja kansainvälisiä siirtoja ja debit kortin jolla voi tehdä helposti ostoja missäpäin maailmaa tahansa.

Vaikka molemmilla on eurooppalaiset IBAN numerot, eivät kumpikaan toimijoista tarjoa tällä hetkellä käyttöliittymää Suomen kielellä.

Tilin avaaminen

Sekä N26:n että Revolutin avulla voit avata tilin verkossa muutamassa minuutissa puhelimestasi.

Lataat sovelluksen, täytät joitakin henkilökohtaisia tietoja, otat kuvan passistasi ja selfien puhelimellasi ja lähetät sen sovelluksen kautta. Jos kaikki on kunnossa, tilisi perustetaan ja saat IBAN- ja BIC-tilinumeron lähes välittömästi.

Fyysinen korttisi, jos pyydät sitä, lähetetään sinulle postitse, ja sen pitäisi saapua noin viikossa, mutta voit käyttää puhelintasi maksuihin heti.

Tilin avaaminen on ilmaista sekä N26:ssa että Revolutissa, mutta jos haluat fyysisen maksukortin, se maksaa N26:ssa 10 euroa ja Revolutissa 6 euroa.

Rahan tallettaminen / siirtäminen tilille

Tilin lataaminen Revolutilla on ilmaista. Voit tehdä sen yhdistämällä pääpankkisi pankkikortin Revolut-tiliisi ja siirtämällä rahaa lähes välittömästi sovelluksessa. Pääpankkisi saattaa kuitenkin veloittaa tapahtumasta omien maksujensa mukaan. Voit myös tallettaa rahaa Revolut-tilillesi perinteisellä tavalla tekemällä tavallisen pankkisiirron toiselta tililtä käyttäen Revolut IBAN- ja BIC-tunnuksiasi.

Voit myös saada maksun Revolut-tilillesi työnantajaltasi antamalla hänelle tilitietosi.

N26:lla on maksutonta tallettaa rahaa tilillesi säännöllisellä pankkisiirrolla. Pääpankkisi saattaa kuitenkin periä tästä maksun omalta puoleltaan. Mutta jos haluat ladata tilisi heti sovelluksen kautta, saat vain ensimmäisen latauksen ilmaiseksi. Sen jälkeen siitä peritään aina kova 3 prosentin maksu.

N26 kortilla voit nostaa enemmän käteistä veloituksetta

Revolut kortilla ei kovin paljoa voi käteistä nostaa ilmaiseksi verrattuna N26 maksukorttiin. Revolut ilmaisella tilauksella raja on 200 euroa kuukaudessa. Tämän jälkeen pankkiatuomaatti nostoista peritään lisämaksu.

N26 voit nostaa rahaa kolme kertaa kuukaudessa ilman kuluja. Tämän jälkeen nostoista peritään melko tukeva kahden euron lisämaksu.

Revolutia on helpompi käyttää

Käyttöliittymä on molemmissa samankaltainen, joskin Revolut on hieman sulavampi käyttää ja siirtoja toisille Revolut käyttäjille on erittäin helppo tehdä.

Sekä N26, että Revolut tarjoavat mahdollisuuden rajoittaa miten ja missä korttia voi käyttää. Mutta Revolut antaa sinun luoda virtuaalikortteja joita voit käyttää tehdessäsi ostoksia verkossa. Kuin kortti on kerran käytetty se tuhotaan. Online ostoksien tekemiseen Revolut on näin ollen parempi vaihtoehto.

Kumpi on turvallisempi vaihtoehto?

Sekä N26 että Revolut tarjoavat biometrisen kirjautumisen (kasvot ja sormenjälki) sekä mahdollisuuden jäädyttää korttisi väliaikaisesti sovelluksessa ja vapauttaa se. Jos siis luulet kadottaneesi korttisi villin illan jälkeen ja alat panikoida, voit nopeasti jäädyttää tilisi väliaikaisesti sen sijaan, että peruisit kaikki korttisi. Jos satut löytämään korttisi seuraavana päivänä (tai ehkä seuraavan tunnin aikana!), voit vain poistaa sen jäädytyksen uudelleen, ja kaikki on hyvin.

Molemmat pankit antavat myös mahdollisuuden halutessasi poistaa verkkotapahtumat käytöstä (mutta voit silti maksaa kaupoissa fyysisellä kortilla ja nostaa käteistä pankkiautomaatista). Koska suurin osa petoksista tehdään verkossa, tämä on toinen todella kätevä turvaominaisuus.

Samoin voit estää pankkiautomaattinostot molemmissa pankeissa ja sallia samalla verkkomaksut ja/tai korttimaksut.

Molemmat palveluntarjoajat antavat myös mahdollisuuden poistaa kontaktittoman maksamisen tilapäisesti käytöstä ja ottaa sen uudelleen käyttöön sovelluksen napin painalluksella. Tämä on siis todella kätevä ominaisuus, jos olet lähdössä lomalle tai vain illanviettoon ja haluaisit käyttää siru- ja pin-korttia vain siinä tapauksessa, että korttisi katoaa.

Revolut tarjoaa myös loistavan palvelun, joka auttaa ostosten tekemisessä verkossa turvallisesti – kertakäyttöiset virtuaalikortit.

Voit luoda Revolut-sovelluksessa napin painalluksella upouuden ”virtuaalikortin”, jota voit käyttää kertaluonteisiin verkko-ostoksiin. Korttitiedot vanhenevat automaattisesti, ja virtuaalikorttisi tuhoutuu heti, kun olet käyttänyt sen, joten vaikka ostoksesi tekemäsi verkkosivusto osoittautuisi epäilyttäväksi, huijarit eivät pääse käsiksi rahoihisi tai pysty myymään korttitietojasi.

Ja vielä kätevämpää on, että sinulle luodaan automaattisesti uusi kertakäyttökortti heti, kun korttisi on käytetty ja tuhottu.

Äläkä ole huolissasi palautuksista – jos palautat jotain, rahat hyvitetään automaattisesti fyysiselle pääkortillesi.

N26 tarjoaa yhden virtuaalikortin vain premium-tilin haltijoille. Se ei kuitenkaan ole kertakäyttökortti, joten jos sitä joskus käytetään vilpillisesti tai se vaarantuu, sinun on peruutettava se ja pyydettävä uutta.

Yhteenveto

Mitä sinä olet mieltä? Olen käyttänyt itse molempia ja Revolut on mielestäni parempi vaihtoehto. Toki voit kokeilla ilmaiseksi molempia ja katsoa kumpi on sinulle parempi vaihtoehto.

Revolutilla on helppo tehdä käyttäjien välisiä siirtoja ja maksukortin käyttäminen verkossa on turvallista virtuaalikorttien ansiosta. Revolut tilille on myös halvempi ladata rahaa, tämä on suuri asia mitä arvostan.

Molemmat tarjoavat erilaisia lisäpalveluja kuten matkavakuutusta, loungeihin pääsy ja paljon muuta. Nämä edut ovat saatavilla vain jos palvelusta maksaa.