Löydät kaikki avausmaksuttomat lainat tältä sivulta

Kulutusluotoilla ja muilla lainoilla on yleensä ärsyttävä avausmaksu, jonka lainafirmat lisäävät varsinaisen lainasumman päälle. Avausmaksu tuo sinulle turhia lisäkuluja, joita on joskus vaikea ottaa huomioon kun lasket lainan kuluja. Tällä sivulla Lainaguru luettelee kaikki lainapaikat joilla ei (viimeisimpien tietojen mukaan) ole avausmaksua.

OmaLaina logo
60000 €
Laina (max)
4 - 20 %
Korko (arvio)
15 v
Laina-aika (max)
Ferratum logo
30000 €
Laina (max)
10 %
Korko (arvio)
10 v
Laina-aika (max)
Rahalaitos logo
70000 €
Laina (max)
4 - 20 %
Korko (arvio)
15 v
Laina-aika (max)

Avausmaksuton laina, onko sellaista?

  • Luotonantajat, lainanvälittäjät sekä muut pankit ja rahoituslaitokset haluavat tienata rahaa liiketoiminnallaan. Tästä syystä monet yritykset lisäävät ns. avausmaksun (tai toimistomaksun) lainoihin. Tämä on vähän sama asia kuin että jotkut yritykset lisäävät laskuun ns. laskutuslisän.
  • Lainan avausmaksu on kertaluonteinen kulu, joka laskutetaan sinulta kun hyväksyt saamasi lainatarjouksen. Se lisätään siis varsinaisen lainasumman päälle.
  • Avausmaksu on yleensä yhtä suuri, riippumatta siitä kuinka paljon lainaa haet. Toki maksun suuruus vaihtelee eri lainafirmojen välillä.

Avausmaksu vai nostoprovisio?

  • Lähes kaikissa tililuotoissa on nostoprovisio, eli lisäkulu joka aiheutuu siitä kun nostat rahaa tilillesi. Nostoprovisio on yleensä 10-20 % välillä, mikä tarkoittaa sitä että esim. 200 euron nosto maksaa sinulle, koron ja muiden kulujen lisäksi, 30 euroa (jos provisio on 15 %).
  • Käytännössä nostoprovisio on sama asia kuin lainan avausmaksu – paitsi että joudut maksamaan provision jokaisesta tekemästäsi nostosta kun taas lainan avausmaksu maksetaan vain kerran.

Kyllä, voit hakea lainaa ilman avausmaksua

  • On olemassa luotonantajia jotka tarjoavat luottoa ilman avausmaksua. Nämä ovat tällä hetkellä:
  • Näiden yritysten tapauksessa sinä maksat vain ja ainoastaan korkokuluja – heidän lainoissaan ei ole muita kuluja! Huom. Ferratumin tapauksessa kulutusluotto ilman avausmaksua koskee ainoastaan uusia asiakkaita. Ja Bank Norwegianin lainoissa ei ole avausmaksua niin kauan kun lainasumma on 2000 euroa tai vähemmän. Katso myös muut suositellut lainatarjoukset.