Vertaa vuoden 2020 lainoja ja löydä paras laina itsellesi

Kannattaa tutustua tarkkaan kaikkiin lainafirmoihin ennen kuin lainaat. Tarkista vuosikorot, kulut, laina-ajat ja kaikki muut tekijät jotka vaikuttavat lainaamiseen ja etenkin omaan takaisinmaksukykyysi. Seuraavaksi esittelen omasta mielestäni tärkeimmät tekijät jotka vaikuttavat lainojen vertailuun ja valintaan.

Lainavertailu kannattaa - säästät rahaa

Lainan ominaisuudet

Lainan tärkeimmät ominaisuudet ovat:

  • lainasumma,
  • todellinen vuosikorko,
  • ja lainan kulut.

Koska on kyse pikalainoista, on suurin summa mitä voit lainata 70 000 euroa (Rahalaitos). Sitä suurempaa lainaa sinun täytyy hakea tavallisesta pankista.

Huomaa että kaikki lainafirmat eivät myönnä täyttä summaa ensikertalaisille. Näissä tapauksissa sinun täytyy ensin maksaa pienempi laina pois ennen kuin voit lainata suuremman summan.

Todellinen vuosikorko vastaa korkoa jota maksat kokonaisen kalenterivuoden aikana. Harvat pikalainat tosin ovat vuoden mittaisia, joten siitä syystä esim. 30 päivän pikavipin vuosikorko voi olla useita satoja tai jopa tuhansia prosentteja. Älä katso korkoja, vertaa todellisia kuluja.

Helppous ja nopeus

Kuinka helposti löydät lainafirman kotisivuilta kaikki lainaa koskevat tärkeät tiedot? Kuinka nopeasti saat rahat tilille jos hakemuksesi hyväksytään? Molemmat ovat erittäin tärkeitä asioita, joita kannattaa miettiä kun katsoo lainavertailua.

Melkein kaikki lainafirmat antavat luottopäätöksen heti. Tämä tarkoittaa sitä että näet heti onko hakemuksesi hyväksytty vai hylätty. Mitä paremmassa kunnossa taloutesi on, sitä suuremmalla todennäköisyydellä saat hakemuksesi hyväksyttyä.

Koska rahat tulee tilille kiinnostaa kuitenkin eniten. Tämä riippuu hyvin paljon lainafirmasta, heidän aukioloajoista, pankkitileistä ja niin edespäin. Parhaimmassa tapauksessa saat rahat heti tilille jos sinulla on pankkitili samassa pankissa kuin luotonantajalla ja teet hakemuksen aamulla tai aamupäivällä arkipäivänä.

Lainan takaisinmaksu

Pikalainojen takaisinmaksuaika on suurinpiirtein 7 päivää – 5 vuotta, eli se vaihtelee todella paljon. En tosin sanoisi lainaa, jossa on 5 vuoden takaisinmaksuaika, enää pikalainaksi – vaan kulutusluotoksi. Tärkeintä kun vertaat takaisinmaksuaikoja on se että rehellisesti pohdit pystytkö todella maksamaan lainasi takaisin eräpäivään mennessä.

Mikäli et pysty maksamaan lainaasi takaisin annetussa ajassa, joudut maksamaan lisäkuluja kuten:

  • muistutusmaksuja,
  • laskutuslisiä,
  • palvelumaksuja,
  • eräpäivän siirtoja.

Näistä kertyy yllättävän paljon kuluja mikäli esim. siirrät eräpäivää useamman kerran etkä lyhennä lainaa lainkaan.

Aukioloajat ja asiakaspalvelu

Vastataanko kaikkiin kysymyksiisi asiallisesti? Saatko apua oikean lainan valintaan? Vertaa myös lainafirmojen asiakaspalvelua ja aukioloaikoja. On tärkeää että saat apua aina kun sitä tarvitset ja että yritys kohtelee sinua reilusti.

Aukioloajoilla on myös suuri vaikutus, etenkin jos sinulla itselläsi on kiireinen aikataulu ja tarvitset rahaa nopeasti. Näissä tapauksissa siitä on suurta hyötyä jos luotonantaja tarjoaa lainoja myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Vertaile lainat – vältä vaarat ja yleisimmät virheet

Pikalaina on vaarallinen valinta sen korkean koron ja lyhyen takaisinmaksuajan takia. Jos ei sinulla ole muuta vaihtoehtoa kuin hakea pikalainaa, vertaa lainoja ensin ja varmista että sinulla on kaikki tarvittavat tiedot ennen kuin haet lainaa. Lainojen kilpailuttaminen on myös vaihtoehto, jota Lainaguru suosittelee. Varmista että pystyt maksamaan lainaa takaisin luotonantajan ehtojen mukaan.