6 syytä, miksi pikalainojen vertailu kannattaa

Lainavertailu kannattaa - säästät rahaa

Teoriassa ei ole merkitystä, minkä tyyppistä lainaa etsit, vaan niiden vertaaminen on aina kannattavaa isolla k-kirjaimella korostettuna.

Tässä artikkelissa käsitellään erityisesti pikalainoja ja kerron 6 painavaa syytä, miksi pikalainat yleensäkin kannattaa aina kilpailuttaa & verrata keskenään.

Vinkit on poimittu pääasiassa Pikalainaa.org osoitteesta ja muualta netistä sekä kirjoittajan tietopakista. Samat syyt ”toimivat” sitten ihan yhtä hyvin myös esim. vertaislainoissa sekä muissa kulutusluotoissa tai luottokorteissakin.

Vertailu kannattaa joka tuotteen kohdalla, vertailethan pesukoneiden ja lentolippujen hintoja, etkö vain?

1. Tärkein syy: pikalaina vertailut säästävät rahaa!

Pikalainojen vertailu perustuu tietenkin aina rahan säästöön ja sitä pystyy säästämään tuntuvasti, vaikka kyseessä olisikin vain pienempi pikalaina. Kun taas mennään suurempien summien kimppuun ja vertaillaan vaikkapa 20000 euron lainoja, niin säästöt saattavat olla yli 1000 euron luokkaa.

2. Pikalaina vertailut auttavat löytämään sopivan lainan

Tiedätkö edes, paljonko tarvitset rahaa? Perusvirhe on lähteä sillä mentaliteetillä liikkeelle, että vertailet satasen lainoja ja päädyt lopulta tuhanteen euroon.

Kuinka niin pääsikään käymään? Helppouden takia, ihminen helposti sokaistuu rahalle. Kun vertaat pikalainoja, löydät varmasti sinulle sopivan lainan.

3. Opit tuntemaan lainaehdot ja niiden tärkeyden pikalaina vertailun avulla

Lainaehdot pitää tuntea kuin omat taskut. Verratessa tutustut samalla useamman eri pikavippipaikan lainaehtoihin ja sinulle muodostuu helposti kokonaiskuva, mitkä firmat kannattaa karsia pois.

Esimerkiksi pikavipit.org -sivuston yli 50 pikalainaa pitävät sisällään hirveitä eroja lainaehdoissa. Useimmat ovat kuitenkin rehtiä suomalaista ja läpinäkyvää ”materiaalia”, mutta tätä seikkaa ei vertailussa kannata koskaan unohtaa, vaikka raha polttelisi näpeissä jo.

4. Vältyt virheiltä ja ylikorkoisilta vipeiltä

Vaikka kalliita vippejä ja vilpillisiä keinoja käyttäviä palveluita ei enää tarvitse pelätä, kuten ”vanhoina vippiaikoina”, niin markkinoilta löytyy aina palveluita, jotka eivät ole niin selkeitä ehdoiltaan. Kun vertaat pikalainat huolellisesti ja luet muiden kokemuksia niistä, karsit tälläisetkin paikat joukosta heti kättelyvaiheessa.

Jos haluat pienen esimerkin ”virheestä”, niin jos palataan vuoteen 2012

Saatoit tällöin joutua maksamaan 10 euron tekstiviestikulut 100 euron lainasta + 30 euron lisäkulut päälle (maksuaikana yksi kuukausi). Kun taas vaihtoehtoisesti esimerkiksi Vivus aloitti tarjoamaan kulutonta 100 euron ensilainaa. Säästöä siis tässä ”vaivaiset” 40 euroa. Tämä on yhä mahdollista, jos lankeat ulkomaalaisten lainantarjoajien kynsiin, joista kirjoitetaan huhuja ja oletettavasti ihan faktaakin palstoilla.

5. Saatat huomata, että palvelujen ominaisuuksissakin on eroavaisuuksia

Kyllä vain, pikalainat – siinä missä kaikki muutkin lainatuotteeet – ovat kaikki lainoja, mutta osa palveluista tarjoaa mukavia lisäominaisuuksia ikään kuin kirsikkana kakun päälle. Esimerkiksi maksuvapaat kuukaudet ja eräpäivän siirrot eivät ole aina vakiona palveluissa ja sellaiselle saattaa tulla käyttöä, vaikka et sitä etukäteen huomaisikaan.

6. Pääset käsiksi ilmaisiin ensilainoihin

Tämän syyn olisi voinut laittaa jo ensimmäiseksi, sillä pikalainan etsijänähän olet oikeastaan osunut jo kultasuoneen sillä oletuksella, että etsimäsi lainasumma on pieni. Voit saada jopa 1000 euron luottoa ihan ilman mitään kuluja, sillä ehdolla, että maksat sen takaisin sovitussa aikataulussa.

Rahapalvelu.fi tarjoaa 2000 € luoton kuukauden korottomalla ja kuluttumalla maksuajalla, kokeile osoitteessa: https://www.rahapalvelu.fi/

Verkossa toimii monta paikkaa, jotka tarjoavat ilmaisia ensilainoja, joten näistä kannattaa ehdottomasti lähteä liikkeelle ennen kuin edes harkitset mitään muuta! Joka vuosi markkinoille tupsahtaa uusi pikalainapalvelu, joka tarjoaa esim. 100 – 500 euron lainan veloituksetta (normaalisti noin 14 – 30 vuorokauden maksuajalla).

Huolellisuus pikalainojen vertailussa on kaikista tärkeintä

Yskä on ymmärretty, rahaa tarvitaan ja mahdollisesti nopeasti – vaiko kenties välittömästi? Käytä silti 15 minuuttia aikaa vertailuun ja voit säästää helposti kympin tai kaksi, jopa enemmänkin. Jos taas haet suurempaa 500 – 2000 euron pikalainaa, etkä ole aivan täysin kriisissä, niin myös lainanvälittäjiä kannattaa ottaa mukaan vertailuun. Ne kun hoitavat kaiken teidän puolestanne ja monet välittäjät kilpailuttavat jo yli 10 tai jopa 20 lainapaikkaa keskenään.

Palvelumaksuja näistä ei veloiteta kirjoittajan tietämyksen mukaan (ainuttakaan sellaista palvelua ei ole vielä osunut silmään vuosien saatossa) eli voit vapaasti pyytää tarjouksia näkyville. Ja kyllä, välittäjät siis kilpailuttavat muitakin kuin pankkilainoja tai kulutusluottoja. Myös pikalainoja, joita sinä olet vailla.

Esimerkkinä vain, että esimerkiksi 1500 euron pikalaina 12 kuukauden maksuajalla, saattaa vaihdella koroiltaan hyvinkin rankasti. Kun vertaat pikalainat, niin oppirahoja ei tarvitse maksaa, vaan löydät heti parhaimman pikalainavaihtoehdon!

Uudet lakimuutokset: pelkkä etu kuluttajalle ja pikalaina (oletettavasti) halpenee

Olet saattanut jo lukea tulevasta lainoihin kohdistuvasta lakimuutoksesta. Yksityiskohtiahan ei vielä ole tiedossa mutta tämä on varmaa: Korot lainoihin tulevat varmuudella laskemaan! Tätä yritettiin jo vuonna 2013 tapahtuneella alle 2000€ pikavippeihin tullutta 50% kattoa todelliseen vuosikorkoon. Ikävä kyllä joustoluotot kiertävät nykyistä korkokattoa lainoille räikeästi erinäisillä palvelu- ja nostomaksuilla ja nimenomaan tähän päättäjät haluavat muutosta.

Lakimuutoksesta on jo pitkään ollut puhetta, mutta nyt voimme olettaa muutoksen tulevan piakkoin ja tämä palvelee vain ja ainoastaan kuluttajia tarjoamalla näille entisestään edullisempaa lainavalikoimaa, johon jäävät vain halvat lainat jäljelle.

Myös pikalainojen vertailu tulee helpottumaan merkittävästi, jotta asiakkaiden on nopea löytää sopiva laina omaa käyttöä varten. Nämä tekevät lainamarkkinoista kuluttajaystävällisemmät tulevaisuudessa ja parhaan lainan löytäminen tulee varmuudella olemaan helppoa kuin heinän teko.