6 syytä, miksi pikalainat kannattaa verrata keskenään

Teoriassa ei ole merkitystä, minkä tyyppistä lainaa etsit, vaan niiden vertaaminen on aina kannattavaa isolla k-kirjaimella korostettuna. Tässä artikkelissa käsitellään erityisesti pikalainoja ja kerromme 6 painavaa syytä, miksi pikalainat yleensäkin kannattaa aina kilpailuttaa & verrata keskenään. Vinkit on poimittu pääasiassa Pikalainaa.org osoitteesta ja muualta netistä sekä kirjoittajan tietopakista. Samat syyt ”toimivat” sitten ihan yhtä hyvin myös esim. vertaislainoissa sekä muissa kulutusluotoissa tai luottokorteissakin. Vertailu kannattaa joka tuotteen kohdalla, vertailethan pesukoneiden hintoja, etkö vain?

1. Tärkein syy: säästät rahaa!

Vertaaminen perustuu tietenkin aina rahan säästöön ja sitä pystyy säästämään tuntuvasti, vaikka kyseessä olisikin vain pienempi pikalaina. Kun taas mennään suurempien summien kimppuun ja vertaillaan vaikkapa 20000 euron lainoja, niin säästöt saattavat olla yli 1000 euron luokkaa.

2. Löydät sinulle sopivan pikalainan

Tiedätkö edes, paljonko tarvitset rahaa? Perusvirhe on lähteä sillä mentaliteetillä liikkeelle, että vertailet satasen lainoja ja päädyt lopulta tuhanteen euroon.

Kuinka niin pääsikään käymään? Helppouden takia, ihminen helposti sokaistuu rahalle. Kun vertaat pikalainoja, löydät varmasti sinulle sopivan lainan.

3. Opit tuntemaan lainaehdot ja niiden tärkeyden

Lainaehdot pitää tuntea kuin omat taskut. Verratessa tutustut samalla useamman eri pikavippipaikan lainaehtoihin ja sinulle muodostuu helposti kokonaiskuva, mitkä firmat kannattaa karsia pois. Esimerkiksi pikavipit.org -sivuston yli 50 pikalainaa pitävät sisällään hirveitä eroja lainaehdoissa. Useimmat ovat kuitenkin rehtiä suomalaista ja läpinäkyvää ”materiaalia”, mutta tätä seikkaa ei vertailussa kannata koskaan unohtaa, vaikka raha polttelisi näpeissä jo.

4. Vältyt virheiltä ja ylikorkoisilta vipeiltä

Vaikka kalliita vippejä ja vilpillisiä keinoja käyttäviä palveluita ei enää tarvitse pelätä, kuten ”vanhoina vippiaikoina”, niin markkinoilta löytyy aina palveluita, jotka eivät ole niin selkeitä ehdoiltaan. Kun vertaat pikalainat huolellisesti ja luet muiden kokemuksia niistä, karsit tälläisetkin paikat joukosta heti kättelyvaiheessa.

Jos haluat pienen esimerkin ”virheestä”, niin jos palataan vuoteen 2012

Saatoit tällöin joutua maksamaan 10 euron tekstiviestikulut 100 euron lainasta + 30 euron lisäkulut päälle (maksuaikana yksi kuukausi). Kun taas vaihtoehtoisesti esimerkiksi Vivus aloitti tarjoamaan kulutonta 100 euron ensilainaa. Säästöä siis tässä ”vaivaiset” 40 euroa. Tämä on yhä mahdollista, jos lankeat ulkomaalaisten lainantarjoajien kynsiin, joista kirjoitetaan huhuja ja oletettavasti ihan faktaakin palstoilla.

5. Saatat huomata, että palvelujen ominaisuuksissakin on eroavaisuuksia

Kyllä vain, pikalainat – siinä missä kaikki muutkin lainatuotteeet – ovat kaikki lainoja, mutta osa palveluista tarjoaa mukavia lisäominaisuuksia ikään kuin kirsikkana kakun päälle. Esimerkiksi maksuvapaat kuukaudet ja eräpäivän siirrot eivät ole aina vakiona palveluissa ja sellaiselle saattaa tulla käyttöä, vaikka et sitä etukäteen huomaisikaan.

6. Pääset käsiksi ilmaisiin ensilainoihin

Tämän syyn olisi voinut laittaa jo ensimmäiseksi, sillä pikalainan etsijänähän olet oikeastaan osunut jo kultasuoneen sillä oletuksella, että etsimäsi lainasumma on pieni. Voit saada jopa 1000 euron luottoa ihan ilman mitään kuluja, sillä ehdolla, että maksat sen takaisin sovitussa aikataulussa.

Verkossa toimii monta paikkaa, jotka tarjoavat ilmaisia ensilainoja, joten näistä kannattaa ehdottomasti lähteä liikkeelle ennen kuin edes harkitset mitään muuta! Joka vuosi markkinoille tupsahtaa uusi pikalainapalvelu, joka tarjoaa esim. 100 – 500 euron lainan veloituksetta (normaalisti noin 14 – 30 vuorokauden maksuajalla).

Huolellisuus on kaikista tärkeintä

Yskä on ymmärretty, rahaa tarvitaan ja mahdollisesti nopeasti – vaiko kenties välittömästi? Käytä silti 15 minuuttia aikaa vertailuun ja voit säästää helposti kympin tai kaksi, jopa enemmänkin. Jos taas haet suurempaa 500 – 2000 euron pikalainaa, etkä ole aivan täysin kriisissä, niin myös lainanvälittäjiä kannattaa ottaa mukaan vertailuun. Ne kun hoitavat kaiken teidän puolestanne ja monet välittäjät kilpailuttavat jo yli 10 tai jopa 20 lainapaikkaa keskenään.

Palvelumaksuja näistä ei veloiteta kirjoittajan tietämyksen mukaan (ainuttakaan sellaista palvelua ei ole vielä osunut silmään vuosien saatossa) eli voit vapaasti pyytää tarjouksia näkyville. Ja kyllä, välittäjät siis kilpailuttavat muitakin kuin pankkilainoja tai kulutusluottoja. Myös pikalainoja, joita sinä olet vailla.

Esimerkkinä vain, että esimerkiksi 1500 euron pikalaina 12 kuukauden maksuajalla, saattaa vaihdella koroiltaan hyvinkin rankasti. Kun vertaat pikalainat, niin oppirahoja ei tarvitse maksaa, vaan löydät heti parhaimman pikalainavaihtoehdon!

Sampsa Vainio

Sampsa Vainio

Lainaguru.fi sivuston perustaja, omistaja ja ylläpitäjä. Minua kiinnostaa rahan tienaaminen netissä, sijoittaminen, ulkoilu ja luonto. Arkisin työskentelen digitaalisen markkinoinnin konsulttina. Viikonloppuisin puuhaan tämän sekä muutaman muun sivuston parissa.

Kysymyksiä tai kommentteja?