6 tapaa säästää 500 euroa vuodessa

Laita 40 € säästöön kuussa, säästä 500 € vuodessa

Oletko koskaan miettinyt säästämistä kokonaiskuvana?

Usein neuvotaan että säästäminen kannattaa jakaa tarkkaan eri vaiheisiin ja että kannattaa edetä yksi pieni askel kerrallaan (esim. älä osta 4 € maksavaa Cappucinoa arkiaamuisin) kohti suurempaa tavoitetta.

Suosittelen että välillä mietit säästämistä suuremmassa mittakaavassa, se voi tehostaa rahan säästämistä pitkässä juoksussa. Jos katsot säästämistä vuositasolla, tarkoittaa 40 € säästäminen joka kuukausi 500 € säästöjä per vuosi.

Tämä 500 euron lisäys säästötiliisi vuodessa on merkittävä sijoitus varsinkin jos olet juuri aloittanut säästämisen. Tämmöinen summa on myös kätevä olla säästössä hätätilanteita varten, eli ne tilanteet kun tarvitset rahaa nopeasti.

6 erilaista tapaa säästää 40 € per kuukausi

1. Hanki parempi diili asuntolainallesi. Oletko kilpailuttanut asuntolainasi? Tiesitkö että voit helposti säästää muutaman kympin joka kuukausi korko- ja käsittelykuluissa kun valitset edullisemman asuntolainan. Kysele ystäviltäsi, vertaa hintoja netissä ja käy pankissa neuvottelemassa. Tutki vaihtoehtoa muuttaa lainasi lyhyemmäksi (esim. 30 vuodesta vain 15 vuoteen) jotta saisit edullisemmat kuukausierät.

2. Hyödynnä alennuskupongit. Voit helposti säästää 500 euroa vuodessa hyödyntämällä alennuskuponkeja säännöllisesti. En tarkoita että sinun tulisi muuttua himoshoppaajaksi, vaan hyödynnä kupongit ruokaostoksissa ja muissa tuotteissa joita ostat säännöllisesti. Älä aloita tuhlaamista vain alennettujen hintojen takia.

3. Vaihda edullisempaan sähkösopimukseen. Vertaa ja kilpailuta nykyinen sähkösopimuksesi. Löydät varmasti keskimääräistä edullisemman vaihtoehdon, jonka ansiosta voit säästää tarvittavat muutaman kymmenen euroa joka kuukausi. Tutki myös miten voit pienentää omaa sähkönkulutusta ja näin säästää sähkölaskuissa.

4. Peruuta kaikki ei-välttämättömat palvelut ja jäsenyydet. Tarkista kaikki kuukausittaiset palvelut joita tilaat, esim. Netflix, HBO, lehtitilaukset, kuntosalijäsenyys sekä muut palvelut. Tarvitsetko oikeasti niitä kaikkia? Mieti mitkä palvelut eivät ole sinulle välttämättömiä, peru niiden tilaukset ja tutki voisitko vaihtaa esim. kuntosalijäsenyytesi edullisempaan vaihtoehtoon.

5. Vaihda puhelinliittymäsi edullisempaan. Aivan kuten sähkösopimuksen kanssa; voit varmasti säästää rahaa joka kuukausi vaihtamalla edullisempaan puhelinliittymään. Kilpailuta nykyinen liittymäsi ja mieti pärjäisitkö liittymällä johon ei kuulu kaikki mahdollisia (maksullisia) ominaisuuksia.

6. Leikkaa 40 € omista ostoksistasi. Kulutuksemme vaihtelevat hyvin paljon riippuen tilanteestamme, mutta uskon että kaikkien on mahdollista leikata 40 euroa omista ostoksistaan joka kuukausi. Tämä voi tarkoittaa esim. että jätät väliin sen yhden ravintolareissun, et ostaisi uutta vaatekappaletta tai veisit omat eväät työpaikalle joka kuukausi.

Sanotaan että onnistut toteuttamaan 4 yllä olevasta 6:sta vaihtoehdosta. Se tarkottaisi 2000 € säästöjä joka vuosi. Viidessä vuodessa olet kerännyt 10 000 euroa säästöjä.

Mitä keinoja sinä käytät säästöjen keräämiseen?