Miksi en saa lainaa? Katso 7 syytä miksi hakemuksesi hylättiin

Apua! Hain lainaa mutta hakemustani ei hyväksytty…

Miksi en saa lainaa?

Loppupeleissä on kyse hyvinkin simppelistä liiketoimintamallista.

Pankit ja muut rahoituslaitokset jotka myöntävät luottoja tekevät voittoa sillä että lainaavat sinulle rahaa ja sinä maksat lainan sekä siihen liittyvän koron ( + muut mahdolliset kustannukset, esim. nostoprovisio, laskutuslisä jne.) takaisin.

Yritykset eivät voi tehdä voittoa ellet sinä maksa lainaasi takaisin. Jos et maksa lainaasi takaisin, joutuu lainan myöntänyt yritys kokemaan luottotappion, jolloin he häviävät rahaa.

Luottoa myöntävät yritykset haluavat myöntää lainaa henkilöille jotka varmasti pystyvät maksamaan takaisin, muuten he häviävät rahaa pitkässä juoksussa. Jos pankin mielestä olet liian riskialtis asiakas, eli suurella todennäköisyydellä jätät lainasi maksamatta, eivät he tule myöntämään sinulle lainaa.

Pankit ja muut rahoituslaitokset tarkistavat aina luottokelpoisuutesi kun haet lainaa, varsinkin jos on kyse suuremmasta lainasta (autolaina, asuntolaina, remonttilaina ja niin edelleen).

Tuntuuko siltä ettet saa lainaa mistään?

Jos sinun on vaikeaa saada lainaa, suosittelen että yhdistät kaikki vanhat lainasi yhdeksi. Voit myös samalla hakea uutta lainaa. Suosittelen kokeilemaan seuraavia palveluita.

VertaaEnsin.fi logo
60000 €
Laina (max)
4 - 20 %
Korko (arvio)
15 v
Laina-aika (max)
OmaLaina logo
60000 €
Laina (max)
4 - 20 %
Korko (arvio)
15 v
Laina-aika (max)

7 syytä miksi sinä et saa lainaa juuri nyt

Mitkä asiat sitten vaikuttavat luottokelpoisuuteesi?

1. Menosi ovat suuremmat kuin tulosi. Pankit tietävät tasan tarkkaan kuinka paljon rahaa sinun tilillesi tulee kuukausittain ja kuinka paljon rahaa sieltä menee kulutukseen. He tietävät myös mihin sinä käytät rahasi. Jos pankki näkee ettei sinulle jää rahaa talteen tuloistasi, laskee todennäköisyytesi saada lainaa.

2. Sinulla ei ole säännöllistä työpaikkaa tai työsuhdetta. Vakituiset palkka- tai eläketulot ovat usein vaatimus sille että saisit lainaa. Mitä pidemmin olet ollut vakituisessa työsuhteessa, sitä suuremmalla todennäköisyydellä voit saada lainaa.

3. Kontollesi on kirjattu maksuhäiriö. Oletko joskus jättänyt maksamatta laskun, vuokran tai jonkun muun kulun? Tästä on saattanut jäädä maksuhäiriö sinun tietoihin. Maksuhäiriön saaminen voi estää mahdollisuutesi saada lainaa kokonaan.

4. Maksat usein laskusi myöhässä. Pankit seuraavat myös maksukäyttäytymistäsi, eli kuinka hyvin sinä noudatat laskujen (esim. luottokorttilaskujen) eräpäiviä. Jos usein myöhästyt eräpäivästä, tulee sekin laskemaan luottokelpoisuuttasi pitkässä juoksussa.

5. Olet ottanut useita pikavippejä. Rahoituslaitokset voivat tarkistaa oletko viime aikoina maksanut laskuja pikavippi– tai perintäfirmoille. Jos he huomaavat että olet asioit kyseisten yritysten kanssa usein, tulee se vaikuttamaan negatiivisesti luottokelpoisuuteesi.

6. Sinulla on liikaa velkoja ennestään. Pankki voi päätellä tilitapahtumistasi että olet ylivelkaantunut. Tässä tapauksessa pankki ei tule myöntämään sinulle uutta luottoa. Näissä tapauksissa sinun kannattaa mieluummin turvautua lainojen yhdistämiseen. Näkeekö pankki kaikki lainat – kyllä he näkevät jos käyttävät henkilöllisyytesi tunnistautumisen yhteydessä esim. Instantor palvelua.

7. Pelaat uhkapelejä. Mikäli pankki näkee, että sinulla on toistuvia siirtoja kasinolle, voi pankki jättää luoton myöntämättä. Siitäkin huolimatta, että luottotiedot olisivat muuten kunnossa ja sinulla ei ole ennestään velkaa. Pankin on helppo profiloida sinut, jos olet ainoastaan yhden pankin asiakas.

Mikä pankki myöntää helpoiten lainaa?

Yksikään rahoituslaitos ei halua myöntää lainaa henkilölle joka ei kykene maksamaan lainaa takaisin. Tästä syystä on tärkeää varmistaa että oma taloutesi on kunnossa ennen kuin lähdet hakemaan kulutusluottoa.

Kun oma taloutesi on kunnossa ja sinulla on varaa ottaa lainaa, täytyy sinun miettiä mistä saisit lainaa helpoiten ja nopeiten (varsinkin jos tarpeesi on kiireellinen). Se mistä saa lainaa helpoiten on yksilöllistä ja riippuu täysin sinun tuloista, menoista, omistuksista, työsuhteesta jne.

Ei ole olemassa yhtä paikkaa josta KAIKKI saisivat lainaa helposti!

Mutta…

Mitä enemmän täytät lainahakemuksia eri paikkoihin, sitä suuremmat ovat todennäköisyytesi saada lainaa. Sinun kannattaa ehdottomasti hyödyntää lainanvälittäjiä säästääksesi aikaa ja vaivaa. He välittävät hakemuksesi eteenpäin kymmenille rahoituslaitoksille, jotka tarjoavat sinulle lainaa.

Tämä on helpoin tapa selvittää mistä kaikkialta voit saada lainaa ja millä hinnalla. Toinen keino on hakea lainaa yhdessä yhteishakijan kanssa, jolloin mahdollisuutenne saada lainaa nousevat huomattavasti.