Saitko potkut töistä? Tee nämä asiat seuraavaksi

Mitä tehdä kun saa potkut töistä?

Potkujen saaminen töistä ei koskaan ole helppoa. Voi tuntua siltä ettei elämässä ole enää sisältöä. Tärkeintä on pitää mielensä virkeänä ja pyrkiä takaisin työelämään. Älä kuitenkaan kiirehdi liikaa ja ota vastaan mitä tahansa työtarjousta.

5 vinkkiä sinulle joka olet juuri saanut potkut

1. Ymmärrä miksi sait potkut

Sinun tulee selvittää työnantajaltasi miksi sait potkut. Kun tiedät syyn on sinun helpompaa hyväksyä potkujen saaminen ja tiedät mitä voit tehdä paremmin jatkossa.

2. Älä allekirjoita uutta työsopimusta heti

Ota hieman aikaa itsellesi ja mieti asioita rauhassa. Mieti tarkkaan miksi sait potkut ja miten voit välttää saman kohtalon seuraavassa työpaikassasi. Suunnittele myös minkälaiseen työhön haluat seuraavaksi äläkä tyydy ensimmäiseen vaihtoehtoon vain sen takia että pääsisit nopeasti takaisin töihin.

3. Selvitä kuulutko työttömyyskassaan

Kuulutko työttömyyskassaan tai kuuluisiko sinulle muita työttömyystukia? Peruspäiväraha työttömälle on noin 32 euroa päivässä. Voit lukea lisää työttömyystuesta KELAn sivuilta.

4. Päivitä ja ylläpidä taitojasi

On tärkeää että ylläpidät työhösi liittyviä taitoja ja opit uusia asioita, jotta voit mahdollisimman pian päästä takaisin työmarkkinoille. Käy esim. nettikurssi tai kielikurssi. Muista myös käydä läpi ja päivittää ansioluettelosi.

Voit helposti hankkia uusia taitoja ja kehittää itseäsi mm. erilaisten verkkokurssien avulla.

5. Ajattele positiivisesti ja pidä kiinni arjesta

Hanki uusia harrastuksia tai tee sinulle rakkaita asioita. Tärkeintä on että hankit elämääsi sisältöä ja pysyt positiivisena. Pidä myös mahdollisimman hyvin kiinni tavallisesta arjesta; herää ajoissa, suunnittele päiväsi ja kehitä itseäsi.