Mistä edullista lainaa pitkällä maksuajalla?

Mistä löytyy edullista lainaa ilman vakuuksia?

Iso laina ilman vakuuksia mielessä?

Siinä tapauksessa olet varmasti tullut oikeaan osoitteeseen!

Tässä artikkelissa pyrin esittelemään selkeästi mitä vaihtoehtoja on saatavilla kun tarvitset mahdollisimman edullista lainaa pitkällä maksuajalla, ja mielellään myös ilman nostokuluja.

Mikä on edullinen laina?

Sana edullinen on siitä hankala että se perustuu yksilölliseen näkemykseen. Se mikä on edullinen sinulle ei välttämättä ole edullinen minulle.

Tärkeintä on varmistaa että laina sopii kuukausibudjettiisi – että sinulla on varaa kuukausittaisiin lainamaksuihin. On myös tärkeää tutkia mitä vaihtoehtoja on saatavilla ja verrata eri rahoituslaitosten lainoja sekä niiden kuluja löytääksesi edullisen lainan.

Lainan hinta riippuu monesta eri tekijästä:

  • lainasumma,
  • laina-aika,
  • lyhennysten määrä,
  • korko, ja
  • lainan muut kustannukset (esim. avausmaksut, tilinhoitomaksut tai nostokulut).

Esimerkki 1: 10 000 euron laina 15 vuodeksi Rahalaitoksen kautta 9,11 % korolla maksaa noin 100 € / kuukausi. Korkokulut ovat 7 990 € ja lainan kokonaiskulut ovat täten 17 990 €. Huom. ei aloitus- tai tilinhoitomaksuja.

Esimerkki 2: 15 000 euron laina 15 vuodeksi Lendon kautta 10 % korolla maksaisi noin 166 € / kuukausi. Korkokulut ovat yhteensä 14 677 €, eli laina maksaa sinulle 29 677 euroa. Tilinhoitomaksut 0 €.

Esimerkki 3: 25 000 euron laina 15 vuodeksi OmaLaina.fi palvelun kautta maksaa noin 225 € / kuukausi. Korkokulut ovat 15 500 € eli kokonaisuudessaan maksat takaisin 40 500 €. Huom. tilinhoitomaksu 5 € ja avausmaksu 149 €.

Tutustu myös näihin uusiin lainapaikkoihin.

Kuinka pitkällä maksuajalla voin lainata?

Asuntolaina voi olla useita kymmeniä vuosia, mutta tällä sivustolla käsitellään kulutusluottoja.

Kulutusluotto on useimmiten 1-15 vuoden mittainen laina joka haetaan netistä. Mitä pidempi laina-aika, sitä pienempi kuukausierä, mutta lainan kokonaiskustannukset ovat suuremmat (verrattuna lyhyempään laina-aikaan).

Tällä sivustolla listattujen rahoituslaitosten kautta voit hakea lainaa 1-15 vuoden maksuajalla, mikä tarkoittaa korkeintaan 180 kuukautta maksuaikaa. Keskimääräinen laina-aika kulutusluotoille on noin 5 vuotta (vrt. keskimääräinen asuntolaina: 17 vuotta).

Mistä edullisin laina (netistä) pitkällä maksuajalla?

Edullisin laina löytyy varmasti tavallisesta pankista, eli esim Nordea tai OP. Mutta näihin lainoihin tarvitset yleensä vakuuksia, ja he ovat huomattavasti tarkempia siitä kenelle he lainaavat (lue: voi olla vaikea saada lainaa).

Mikäli et saa lainaa tavallisesta pankista, suosittelen kääntymään ns. lainanvälittäjien puoleen. Nämä yritykset eivät itse myönnä lainaa, vaan he hankkivat sinulle lainatarjouksia yhteistyökumppaneiltaan. Täyttämällä vain yhden lomakkeen, sinä voit saada yli 20 lainatarjousta ja valitset näistä edullisimman vaihtoehdon.

Lainanvälityspalveluita Suomessa

Harkitse lainan hakemista yhdessä yhteishakijan kanssa saadaksesi suuremman lainasumman ja paremmat ehdot lainalle. Myös lainan kustannukset voivat olla edullisemmat yhteishakijan kanssa hakiessa.

Yhteenveto

Tähän artikkeliin on kerätty vinkkejä sinulle joka etsit edullista lainaa pitkällä maksuajalla.

  • Laina-ajat kulutusluotoille vaihtelevat 1-15 vuoden välillä,
  • summat ovat yleensä 500 – 50 000 euroa,
  • et tarvitse vakuuksia tai takaajia lainalle,
  • hae yhdessä yhteishakijan (esim. puoliso) kanssa saadaksesi paremmat ehdot,
  • edullisin laina löytyy hyödyntämällä ns. lainanvälittäjiä.